סיפורו של מקום

בעלי יאיר ה"יד ואני דליה בני מושבים בעמק חפר.
לאחר החתונה התוודענו לטבעונות, שהובילה אותנו להכרות עם המושג חקלאות אורגנית
ועם אבי החקלאות האורגנית בארץ, מריו לוי, בן קיבוץ שדה אליהו.
עפ"י עצתו ערכנו סיור לימודי של כמה חודשים בחוות אורגניות ברחבי ארה"ב.
מתוך הקשר עם מריו, נולד החיבור למקורות היהודיים שבנו.

במהלך החיפושים אחר מקום מתאים לדרך החיים החדשה, התיישבנו בסוסיא,
במגמה ליצור את החיבור של שורשים בארץ ושורשים בשמיים.
בדרום הר חברון נחשפנו לחקלאות המסורתית, שמתקיימת ממטר שמיים "ארץ אשר למטר השמיים תשתה מים"…(דברים יא)
ומארבעה שורשים: דגן, תירוש, יצהר ובהמה.
”ואספת דגנך תירושך ויצהרך ונתתי עשב בשדך לבהמתך ואכלת ושבעת"...(דברים יא)
זרענו שדות של חיטה ושעורה, נטענו כרמי זיתים וענבים ועדר של עיזים וכבשים שרעה סביב סוסיא.

ב י"ב תמוז תשס"א בעיצומה של האינתיפאדה, ארבו מחבלים ליאיר בעת רעיית הצאן.
יאיר נרצח על אדמתו והעדר שב לבדו לדיר.
החלטתי להמשיך את מפעל החיים המשותף שלנו.
בעזרת ה’ וביחד עם מתנדבים רבים שהגיעו לחווה, המקום המשיך לצמוח ולפרוח.

לכתבה אודות חוות הר סיני שהתפרסמה בעיתון מקור ראשון - לחצו כאן

כיום בחווה יש עדר כבשים לבשר, עיזים לחלב וטחנת קמח המונעת על ידי אבני ריחיים
המייצרת קמחים איכותיים מסוגים שונים


  • חיטה (זן ייחודי שגדל בארץ)
  • כוסמין
  • שיפון
  • טף (שגדל בארץ)
  • כרמי ענבים
  • זיתים לתצרוכת המקום