רכיבים:
7 כוסות קמח חיטה מלאה
½3 כוסות מים חמימים*
25 גרם שמרים טריים**
כף מלח
כף סוכר
½ כוס שמן/שמן זית

*קצת פחות מים בקמח כוסמין
25** גרם שמרים עד 4 ק"ג


אופן ההכנה:

1. לשים2כוסות קמח+ ½ 3 כוסות מים+שמרים+סוכר לערבב היטב במזלג ולכסות בניילון ל20 דק להתפחה.
2. להוסיף 5 כוסות קמח+מלח +שמן,ללוש היטב בקערה -בשלב זה לא כדאי להוסיף קמח,להניח ל ½ שעה.
3. ללוש היטב על משטח מקומח-להניח ל ½ שעה.
4. ללוש היטב ולהניח שוב ל ½ שעה.
5. הבצק מוכן לשימוש- לחמם את התנור על 180*-200* לבערך 40 דקות אפייה בתנור
כמובן תלוי בתנור לחלות,לחם,פיתות,ועוד...


Comments

חיפוש לפי קטגוריה

תמונות